Onze trainingen

ED Academy biedt een breed scala trainingen en cursussen aan op het gebied van gebouwgebonden transportinstallaties en dakveiligheid. 


Alle trainingen bestaan altijd uit een theorie- en praktijkgedeelte. Na afronding ontvangt elke deelnemer een certificaat, persoonsgebonden pas en een stappenplan in waaiervorm. 

Trainingen, stappenplan, certificaat, persoongebonden pas

Veilig bevrijden uit liften

Vastzitten in een lift kan een angstige ervaring zijn. Jij kan ervoor zorgen dat mensen veilig, snel en adequaat uit een liftinstallatie worden gehaald, na het volgen van deze training. Hierdoor zorg jij voor een betere ervaring in jouw gebouw. 

Veilig bevrijden uit gevelonderhoudsinstallaties

Hoe werkt een gevelonderhoudsinstallatie? Wat kan er allemaal gebeuren in een gevelonderhoudsinstallatie? En vooral hoe bevrijd jij bij storingen of ongevallen een persoon veilig uit de installatie? Dit komt allemaal ter sprake bij deze training om mensen op hoogte te kunnen helpen.

Veilig werken in en rondom liften

Achter een lift gaat meer techniek schuil dan de meeste mensen zich realiseren. Als er daarom met een installatie gewerkt word, is het belangrijk dat jij weet met wat voor type installatie je te maken hebt, maar dat ook de handelingen bekend zijn om veilig en efficiënt te werken met een liftinstallatie.  

Veilig werken in en rondom gevelonderhoudsinstallaties

Om bij een gevelonderhoudsinstallatie te komen, moet je het dak op. Deze toegang heeft verschillende risico's en daarom is het van belang om enkele maatregelen te nemen om veilig te werken, maar welke zijn dit? En verschillen deze per type installatie?

Veilig werken rondom roltrappen

Bijna elke dag stap je op een roltrap, maar wat zijn eigenlijk de gevaren bij het werken met roltrappen? Welke (veiligheids-)handelingen zijn er gewenst en welke niet? Door techniek en praktijk te combineren zul jij tijdens deze cursus meegezogen worden in de wereld van roltrappen. 

Veilig werken op daken

In deze training leer jij hoe je veilig het dak kan betreden, wanneer gebruik je mijn persoonlijke beschermingsmiddelen en waar moet je nog meer op letten? Na afronding van deze training ben jij in staat om veilig op daken te werken.

Opfriscursus

Heb jij al ervaring met het werken van een van de installaties? Of heb jij al eens eerder een cursus gevolgd en is dit certificaat nog geldig? Doordat jij het bevrijden van mensen (hopelijk) niet dagelijks doet, kan de kennis wegzakken. Misschien is het dan tijd voor een opfriscursus. 

Herhaaltraining

Heb jij al eerder een training gevolgd bij ons of een soortgelijke instelling, maar is je certificaat net verlopen? Misschien is het dan handig om een herhalingstraining te volgen om jouw certificaat te verlengen. 

Heb jij specifieke wensen en twijfel jij of onze training geschikt is? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij denken graag mee naar een passende oplossing voor jouw specifieke situatie!

 
Nieuwsgierig óf benieuwd naar onze trainingen?
Neem dan snel contact op via
020 760 96 80 of via [email protected].