Veilig bevrijden uit gevelonderhoudsinstallaties

Hoe werkt een gevelonderhoudsinstallatie? Wat kan er allemaal gebeuren in een gevelonderhoudsinstallatie? En vooral: hoe bevrijd je bij storingen of ongevallen een persoon veilig uit de installatie?  Dit komt allemaal ter sprake bij deze training om mensen op hoogte te kunnen helpen.

Cursus veilig bevrijden gevelonderhoudsinstallatiees

Wat houdt de training in?

Created with Sketch.

Tijdens deze training leer jij hoe je personen veilig kan bevrijden uit een gevelonderhoudsinstallatie. In het eerste gedeelte wordt de theorie achter de verschillende type installaties besproken. Hierna wordt er aandacht besteed aan de handelingen die uitgevoerd dienen te worden om personen veilig uit gevelonderhoudsinstallaties te bevrijden. Als dit gedeelte met succes afgerond is, ben jij er klaar voor om veilig in de praktijk te oefenen met de besproken installaties. 

* Tijdens het praktijkgedeelte dient de deelnemer zelf zorg te dragen voor goedgekeurde Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM's).

Na de training ontvangt elke deelnemer een digitaal naslagwerk, zodat alle informatie nog op het gemak doorgelezen kan worden. Ook krijg jij, na het succesvol volgen van de cursus, een certificaat en een persoonsgebonden pas die beide 2 jaar geldig zijn. Na deze 2 jaar wordt er sterk aangeraden om een herhaaltraining te volgen om up-to-date te blijven en het gebruik van de handelingen op te frissen.  

Hoelang duurt de training?

Created with Sketch.

De volledige training neemt een dagdeel in beslag, die wordt opgedeeld in een deel theorie en praktijk. Mocht jij een tussentijdse opfriscursus  willen volgen om up-to-date te blijven met de nieuwste handelingen, neemt dit ongeveer 1 uur per installatietype in beslag.  

Voor wie is deze training bedoeld?

Created with Sketch.

Deze training is ideaal voor mensen die regelmatig op hoogte werkzaamheden moet verrichten, gevelonderhoudsinstallaties moeten kunnen bedienen en eventueel vast kunnen komen te zitten. Denk dan aan:

  • Glazenwassers 
  • Technisch- of facility managers
  • Huismeesters
  • ConciĆ«rges 


Tijdens een training kunnen er 4 tot 6 personen tegelijkertijd deelnemen. Wil je weten of dit een geschikt cursus is voor jou? Neem dan contact op met onze accountmanagers!


Wat zijn de kosten?

Created with Sketch.

Wij geven trainingen door heel het land en komen altijd bij jou op locatie zodat je weet hoe je de theorie moet toepassing in jouw situatie.

Ben je benieuwd naar de kosten van deze training? Neem contact met ons op via 020 760 96 80 of stuur een mail naar [email protected]