Veilig werken in en rondom gevelonderhoudsinstallaties

Om bij een gevelonderhoudsinstallatie te komen, moet je het dak op. Deze toegang heeft verschillende risico's en daarom is het van belang om enkele maatregelen te nemen om veilig te werken. Maar over welke maatregelen hebben we het dan? En verschillen deze per type installatie?

Cursus veilig werken met gevelonderhoudsinstallaties

Wat houdt de training in?

Created with Sketch.

Tijdens deze training leer jij veilig te werken op hoogte en met gevelonderhoudsinstallaties. In het eerste gedeelte wordt de theorie achter de verschillende type installaties besproken. Hierna wordt er aandacht besteed aan de procedures om veilig te werken met gevelonderhoudsinstallaties. Als dit gedeelte met succes afgerond is, kan jij veilig het dak op om in de praktijk te oefenen met het werken op daken en de besproken installaties. 

* Tijdens het praktijkgedeelte dient de deelnemer zelf zorg te dragen voor goedgekeurde Persoonlijke Beschermings Middelen (PBM's).

Na de training ontvangt elke deelnemer een digitaal naslagwerk, zodat alle informatie nog op het gemak doorgelezen kan worden. Ook krijg jij, na het succesvol volgen van de cursus, een certificaat en een persoonsgebonden pas die beide 2 jaar geldig zijn. Na deze 2 jaar wordt er sterk aangeraden om een herhaaltraining te volgen om up-to-date te blijven en het gebruik van de handelingen op te frissen. 

Hoelang duurt de training?

Created with Sketch.

De volledige training neemt een dagdeel in beslag, die wordt opgedeeld in een deel theorie en praktijk. Mocht jij een tussentijdse opfriscursus  willen volgen om up-to-date te blijven met de nieuwste handelingen, neemt dit ongeveer 1 uur per installatietype in beslag.  

Is er een mogelijkheid om de trainingen 'Veilig werken op daken' en 'Veilig werken in en rondom gevelonderhoudsinstallaties' te combineren?

Created with Sketch.

Ja, dit is zeker een mogelijkheid! Aangezien beide trainingen op het dak uitgevoerd worden is er de mogelijkheid om een combinatie te maken. Tijdens het 'Veilig werken in en rondom gevelonderhoudsinstallaties' wordt er dan een aanvullende module 'Veilig werken op daken' toegevoegd. De duur van de training kan dan wel iets afwijken van de eerder benoemde tijd. Mocht jij interesse hebben in deze combinatie, neem dan contact op met ons via 020 760 96 80 of stuur een mail naar [email protected]

Voor wie is deze training bedoeld?

Created with Sketch.

Deze training is uitermate geschikt voor mensen die met regelmaat op het dak werkzaamheden verricht of hier regelmatig moeten zijn. Denk dan aan:

  • Schilders
  • Onderaannemers
  • Dakdekkers 
  • Installatiebedrijven voor bijvoorbeeld: zonnepanelen of luchtbehandelingsinstallaties
  • Beheerders
  • Onderhoudsmedewerkers
  • Medewerkers van de technische dienst


Tijdens een training kunnen er 4 tot 6 personen tegelijkertijd deelnemen. Wil je weten of dit een geschikt cursus is voor jou? Neem dan contact op met onze accountmanagers!

Wat zijn de kosten?

Created with Sketch.

Wij geven trainingen door heel het land en komen altijd bij jou op locatie zodat je weet hoe je de theorie moet toepassing in jouw situatie.

Ben je benieuwd naar de kosten van deze training? Neem contact met ons op via 020 760 96 80 of stuur een mail naar [email protected]