Veilig werken rondom roltrappen

Bijna elke dag stap je op een roltrap, maar wat zijn eigenlijk de gevaren bij het werken met roltrappen? Welke (veiligheids-)handelingen zijn er gewenst en welke niet? Door techniek en praktijk te combineren zul je tijdens deze cursus meegezogen worden in de wereld van roltrappen. 

Cursus veilig werken met roltrappen

Wat houdt de training in?

Created with Sketch.

Tijdens deze training leer jij veilig te werken met roltrappen. In het eerste gedeelte wordt de theorie achter de verschillende type installaties besproken. Hierna wordt er aandacht besteed aan de procedures om veilig te werken met roltrappen. Als dit gedeelte met succes afgerond is, ben jij er klaar voor om veilig in de praktijk te oefenen met het werken met en rondom de besproken installaties. 

Na de training ontvangt elke deelnemer een digitaal naslagwerk, zodat alle informatie nog op het gemak doorgelezen kan worden. Ook krijg jij, na het succesvol volgen van de cursus, een certificaat en een persoonsgebonden pas die beide 2 jaar geldig zijn. Na deze 2 jaar wordt er sterk aangeraden om een herhaaltraining te volgen om up-to-date te blijven en het gebruik van de handelingen op te frissen.  

Hoelang duurt de training?

Created with Sketch.

De volledige training neemt een dagdeel in beslag, die wordt opgedeeld in een deel theorie en praktijk. Mocht jij een tussentijdse opfriscursus  willen volgen om up-to-date te blijven met de nieuwste handelingen, neemt dit ongeveer 1 uur per installatietype in beslag.  

Voor wie is deze training bedoeld?

Created with Sketch.

Het werken rondom de roltrappen is de laatste jaren veranderd. Deze training zorgt ervoor dat jij bewuster bent van de gevaren en risico's welke spelen bij het werken aan roltrappen. Deze cursus kan van pas komen voor: 

  • Winkelmanagers
  • Beheerders
  • Schoonmakers
  • Medewerkers technische dienst


Tijdens een training kunnen er 4 tot 6 personen tegelijkertijd deelnemen. Wil je weten of dit een geschikt cursus is voor jou? Neem dan contact op met onze accountmanagers!

Wat zijn de kosten?

Created with Sketch.

Wij geven trainingen door heel het land en komen altijd bij jou op locatie zodat je weet hoe je de theorie moet toepassing in jouw situatie.

Ben je benieuwd naar de kosten van deze training? Neem contact met ons op via 020 760 96 80 of stuur een mail naar [email protected]