Veilig werken in en rondom liften

Achter een lift gaat meer techniek schuil dan de meeste mensen zich realiseren. Als er daarom met een installatie gewerkt wordt, is het belangrijk dat je weet met wat voor type installatie je te maken hebt, maar dat ook de handelingen bekend zijn om veilig en efficiënt te werken met een liftinstallatie.  

Cursus veilig werken met liften

Wat houdt de training in?

Created with Sketch.

Tijdens deze training leer jij veilig te werken met liftinstallaties. In het eerste gedeelte wordt de theorie achter de verschillende type installaties besproken. Hierna wordt er aandacht besteed aan de procedures om veilig te werken met liftinstallaties. Als dit gedeelte met succes afgerond is, ben jij er klaar voor om veilig in de praktijk te oefenen met het werken met en rondom de besproken installaties. 

Na de training ontvangt elke deelnemer een digitaal naslagwerk, zodat alle informatie nog op het gemak doorgelezen kan worden. Ook krijg jij, na het succesvol volgen van de cursus, een certificaat en een persoonsgebonden pas die beide 2 jaar geldig zijn. Na deze 2 jaar wordt er sterk aangeraden om een herhaaltraining te volgen om up-to-date te blijven en het gebruik van de handelingen op te frissen.  

Hoelang duurt de training?

Created with Sketch.

De volledige training neemt een dagdeel in beslag, die wordt opgedeeld in een deel theorie en praktijk. Mocht jij een tussentijdse opfriscursus  willen volgen om up-to-date te blijven met de nieuwste handelingen, neemt dit ongeveer 1 uur per installatietype in beslag.  

Is er een mogelijkheid om de trainingen 'Veilig werken in en rondom liften' en 'Veilig bevrijden uit liften' te combineren?


Created with Sketch.

Ja, dit is zeker een mogelijkheid! Aangezien beide trainingen bij de lift wordt uitgevoerd is er de mogelijkheid om een combinatie te maken. Tijdens het 'Veilig werken in en rondom liften' wordt er dan een aanvullende module 'Veilig bevrijden uit liften' toegevoegd. De duur van de training kan dan wel iets afwijken van de eerder benoemde tijd. Mocht jij interesse hebben in deze combinatie, neem dan contact op met ons via 020 760 96 80 of stuur een mail naar [email protected]

Voor wie is deze training bedoeld?

Created with Sketch.

Voor iedereen die regelmatig werkt met liften of rondom de liften.
Denk dan aan:

  • Monteurs
  • Onderhoudsmedewerkers
  • Schilders
  • Glazenwassers
  • Medewerkers schoonmaakbedrijven
  • Onderaannemers
  • Opzichters
  • Huismeesters
  • Beveiligers


Tijdens een training kunnen er 4 tot 6 personen tegelijkertijd deelnemen. Wil je weten of dit een geschikt cursus is voor jou? Neem dan contact op met onze accountmanagers!

Wat zijn de kosten?

Created with Sketch.

Wij geven trainingen door heel het land en komen altijd bij jou op locatie zodat je weet hoe je de theorie moet toepassing in jouw situatie.

Ben je benieuwd naar de kosten van deze training? Neem contact met ons op via 020 760 96 80 of stuur een mail naar [email protected]