Opfriscursus

Heb jij al ervaring met het werken van een van de installaties? Of heb jij al eens eerder een cursus gevolgd en is dit certificaat nog geldig? Doordat jij het bevrijden van mensen (hopelijk) niet dagelijks doet, kan de kennis wegzakken. Misschien is het dan tijd voor een opfriscursus. 

Herhaaltrainingen

Op welke gebieden kan ik een opfriscursus volgen?

Created with Sketch.

Alle trainingen die we aanbieden zijn ook mogelijk in de vorm van een opfriscursus. De mogelijkheden zijn dus:

  • Opfrissen: veilig bevrijden uit liften
  • Opfrissen: veilig bevrijden uit gevelonderhoudsinstallaties
  • Opfrissen: veilig werken in en rondom liften
  • Opfrissen: veilig werken in en rondom gevelonderhoudsinstallaties
  • Opfrissen: veilig werken rondom roltrappen
  • Opfrissen: veilig werken op daken


Waarom zou ik een opfriscursus volgen?

Created with Sketch.

Onze trainingen bevatten veel technische theorie en handelingen die in de juiste volgorde uitgevoerd dienen te worden. Aangezien het bevrijden en werken rondom installaties misschien niet iets is wat je dagelijks doet, is het waarschijnlijk dat deze kennis wat wegzakt. Juist als de situatie zich dan wel een keer voordoet, moet de kennis meteen paraat zijn.

Het pasje dat je van ons ontvangt na het afronden van een training is daarom maar 2 jaar geldig. Gedurende deze tijd adviseren wij na ongeveer 1 jaar de opfriscursus te volgen. In deze cursus krijg jij dan nogmaals de theorie in het kort te zien en krijg jij de kans om te oefenen met de handelingen. Jij komt dus alleen in aanmerking voor een opfriscursus als jouw certificaat en pasje nog geldig zijn.

Na het afronden van de opfriscursus blijft de geldigheid van je huidige certificaat en pasje in stand en wordt dus niet verlengd. 

Wat gebeurd er in de cursus?

Created with Sketch.

Voordat jij deelneemt aan de opfriscursus heb je al voorkennis over het gebied en daarom duurt de cursus slechts 1 - 1,5 uur in totaal. Het theorie gedeelte zal kort gehouden worden en de focus zal hier alleen liggen op de nieuwste ontwikkelingen en de hoofdkenmerken van de installatie.
Daarnaast zal er tijdens de cursus tijd worden vrij gemaakt om zelfstandig de handeling nog een keer in praktijk te verrichten en te oefenen.

Mocht je interesse hebben in meerdere type installaties komt er 1 uur extra per installatie bij. 

Wat zijn de kosten?

Created with Sketch.

Wij geven trainingen door heel het land en komen altijd bij jou op locatie zodat je weet hoe je de theorie moet toepassing in jouw situatie.

Ben je benieuwd naar de kosten van deze training? Neem contact met ons op via 020 760 96 80 of stuur een mail naar [email protected]